Physical Education Online Learning

You are not logged in. (Login)

 

Available Courses

 • Prinsip dan konsep pendidikan keselamatan di mana penekanannya adalah kepada punca serta pencegahan kemalangan di sekolah dan di komuniti khususnya di persekitaran sekolah, rumah, semasa rekreasi dan trafik

  Principles and concept of safety education, emphasizing causation and prevention of accident at school and community as well as the principles of accidental prevention in the environments of school, home, recreation and traffic.
 • Bahan-bahan di sini berkaitan dengan kecergasan fizikal
 • Program penilaian Standard Kecergasan Fizikal Kebangsaan Untuk Murid Sekolah Malaysia ( SEGAK ) ini telah dirancang selari dengan Sukatan Pelajaran Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Kesihatan Sekolah Rendah dan Menengah
 • Sukan Sepanjang Hayat Dan Rekreasi
 • Kursus ini merangkumi ilmu dalam pergerakan kreatif, gimnastik pendidikan dan gimnastik irama. Tumpuannya ialah kepada pembelajaran berbentuk kreatif dan kritis berkaitan dengan kesedaran gaya pergerakan tubuh badan. Pelajar turut didedahkan dengan kemahiran penggunaan alatan dan segerak dengan ritma
 • Kursus ini meliputi pengurusan dan pentadbiran pendidikan jasmani dan sukan; pentadbiran agensi-agensi sukan kebangsaan dan antarabangsa; pengurusan pendidikan jasmani dan sukan; pengurusan permainan tradisional; program pembangunan sukan; undang-undang dan pentadbiran sukan; isu-isu dalam sukan; nilai dan etika dalam sukan.

 • Kursus ini mencakupi sejarah dan perkembangan kurikulum Pendidikan Jasmani di Malaysia yang menjelaskan hubungkait falsafah dan teori pembelajaran dengan hala tuju pendidikan kebangsaan. Kepentingan, konsep kurikulum Pendidikan Jasmani, sukatan dan tafsirannya, kriteria pemilihan aktiviti dalam Pendidikan Jasmani, aspek-aspek pedagogi serta pelaksanaan dan penilaian pengajaran mikro.

 • Modul ini disediakan untuk membantu anda menguruskan pembelajaran anda agar anda boleh belajar dengan lebih berkesan. Anda mungkin kembali semula untuk belajar secara formal selepas beberapa tahun meninggalkannya. Anda juga mungkin tidak biasa dengan mod pembelajaran arah kendiri ini. Modul ini memberi peluang kepada anda untuk menguruskan corak pembelajaran, sumber-sumber pembelajaran, dan masa anda. Pembelajaran arah kendiri memerlukan anda membuat keputusan tentang pembelajaran anda. Anda perlu memahami corak dan gaya pembelajaran anda. Adalah lebih berkesan jika anda menentukan sasaran pembelajaran kendiri dan aras pencapaian anda. Dengan cara begini anda akan dapat melalui kursus ini dengan mudah. Memohon bantuan apabila diperlukan hendaklah dipertimbangkan sebagai peluang baru untuk pembelajaran dan ia bukannya tanda kelemahan diri.
 • Kursus ini memfokuskan kepada model kontemporari kurikulum standard kebangsaan dalam PJPK. Menoroka isu-isu yang kontemporari serta meneliti perkembangan terkini terhadap hala tuju kurikulum PJPK. Mengkaji polisi dan perundangan kerajaan terhadap pembentukan kurikulum serta membina kefahaman tentang peranan kurikulum PJPK di sekolah dalam konteks pendidikan sepanjang hayat.
 • Bahan Untuk Rujukan Pensyarah PJK - IPG Kampus Pulau Pinang

This site is for Physical Education Online Learning
Skip Calendar

Calendar

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
Today Monday, 24 April 24 25 26 27 28 29 30
Skip Online Users

Online Users

(last 5 minutes)
None
Skip Loan calculator

Loan calculator

Amount of loan
calculate
Repayment amount
calculate
Loan term (years)
calculate
Interest rate
Repayment frequency